....................NAK MASAK APA SAYUR NI..................
nak buat sambal
Kangkung Paya
( cari kat paya )
Nak cuba rojak kangkung buatan sendiri.................
entah-entah jadi kangkung belacan jer
( cari kat paya )
Nak cuba rojak kangkung buatan sendiri.................
entah-entah jadi kangkung belacan jer
IBU GURU MASIH DI SINI ................ LEBATNYA BUAH BELIMBING KAT RUMAH MAK BONDA. ................. SEMUA SAYUR-SAYUR TU PETIK JER.......... JIMAT BELANJA...........
LAIN KALI NAK CUBA MEMANCING PULAK
14 comments:
kenduri rumah biras IM tadi, gulai kari ikan masin dengan ulam cecah sambal belacan.
huu... habis....
salam buat ibu...
mana tak dak pucuk sekentut dan pucuk janggus....
Assalamualaikum ibu...
Sedapnya ulam + sambal belacan...
Dan yg bestnya..semua tu tak perlu dibeli..jimat belanja..kalau MP, semua ulam tu kena beli, pucuk ubi pun kena beli.....
Wah...tak sangka hang pun pandai buat sambal hitam tu....memang sedap hingga menjilat jari...
Assalamualaikum Ibu Guru
meleleh air liur ni....
sebab semua nya saya suka tuu
Wassalam
ibuguru..akak tak pernah makan pucuk mengkudu dan paku rawan tu..
kalau di negori sembilan... belimbing buluh tu digulai dengan telur itik atau ikan salai
sayur kampung yang segar dan murah.. kan
salam IM .......... sedap tu, ulam dam sambal belacan
pak long........ pucuk janggus ada, daun sekentut pun banyak. boleh tak bagi tahu daun sekentut tu boleh masak apa.......
salam mp ...... kadang2 beli jugak kat pasar tani sayur2 kampung tu...
hai linda ....... ambik resepi kat fb kawan ani. siap dgan cara2 masaknya sekali ...... apa pun mmg sedap..... yang hang kata taik cicak tu kan...........
kak erna .... pucuk paku rawan tu mmg sedap buat kerabu..... cuba ler
assalamualaikum atuk..... suka ulam2 rupa nya ....mesti awet muda ni
ibuintan ...... gulai lemak dengan ikan salai...... tak penah cuba lagi nanti dalam en3 baru boleh la ibu intan kongsi resepi gulai lemak ikan salai belimbing buluh ........
Post a Comment