Wednesday, 5 October 2011

HARI KEDUA PMR

Hari hari kedua ..............
Aduh boring bangat...............
Pagi..............

Paper English 1 & 2 ..........
Masalah biasa.................. " cikgu saya lupa bawa pen "
" cikgu soalan ni tanya ape "
" cikgu dah siap ....... nak keluar "

" cikgu tak bawa IC"
" cikgu slip peperiksaan tertinggal "
Petang
Paper Geografi ...............
Masalah biasa ................." cikgu nak pergi tandas.......... nak basuh muka....ngantuk "
( aduh tandas nya jauh )
" cikgu nak pinjam protaktor kawan boleh tak "
" cikgu benang tak ada "
" cikgu belum siap ....... tadi saya tertidur "


IBU GURU MASIH DI SINI............... BILA TENGOK CALON MENGANTUK PENGAWAS PUN NGANTUK ............... NASIB BAIK ADA FARHANA BEKAS ANAK MURID SEKARANG DAH JADI CIKGU .......... BOLEH JUGA SOK SEK SOK SEK ............. HILANG LA NGANTUK

17 comments:

IMANSHAH said...

jaga exam ke..alhamdulillah

sal said...

cikgu..cikgu 10x..

tu yang pening tu..
moga ceria2 di smping anak2 kita yg manja2..

Acik Erna said...

assalam ibu guru..
patut anak malam2 lagi dah mintak benang..
sebagai ibubapa kita la yang kena bising kan,,..akak pagi2 dah tanya..chek satu2..ic ada..slip ada..pensil.pen ada..he he..kalau dia kata ada..tak tunjuk pun tak boleh.lama2 anak gelak je.
ibu guru..anak kata geografi susah..sian kat dia....

♥ manje ♥ said...

kita pun 'bencinta' juga mahu jaga 'exam'... rasa lambat aje masa berlalu...

Lin said...

Tak jaga PMR tahun ni, tapi....jadi ketua SPM ... alhamdulillah...

Kakzakie said...

Anak kakak periksa tahun ini. Doakan ye cikgu...

missgee said...

Buk,
Tak pernah lagi
ada pengalaman seperti ini..
Rasa tak mau untuk
merasainya.. uhuk..uhuk..uhuk

insan_marhaen said...

sebab itu IM tak minat jadi guru. boleh naik geraf tekanan darah IM nih!

iBu...gUru said...

Imanshah....... nampaknya camtu lah

iBu...gUru said...

sal........... nasib baik ada nak2 tu dapt juga ibu cari makan

iBu...gUru said...

kak erna ..... untung emy dapat mak yang prihatin

iBu...gUru said...

manje........ kalau boleh dah x nak jaga exm ni....... tapi dah polisi sekolah guru yg mengajar smua form 3 mesti keluar jaga kecuali alasan yg kukuh.....

iBu...gUru said...

Linda ....nasib cikgu form 3. 2009 jadi ketua pengawas pmr. 2010 timbalan......... 2011 pengawas ...2012 jadi ape pun x mau dah... selamat bertugas nanti sampai pertengahan disember.....

iBu...gUru said...

kak zakie.......... insyallah, cemerlang nanti berkat usaha dan doa ibubapa dan guru2

iBu...gUru said...

missgee... cari pengalaman. mahal tu jangan dok kat sekolah jer.

iBu...gUru said...

IM.... alhamdulillah saya belum kena darah tinggi tu. mudah2an dijauhkan Allah

secangkir madu merah said...

budak2 sekarang senang je ya dlm dewan peperiksaan pon boleh nak lelap... anak saya pon sama..dia kata dia nak terlelap semasa menghadapi paper KH kelmarin.. ish ish ish...