Wednesday, 26 January 2011

MENGENALPASTI MASALAH


DIY


Hari ini Rabu.
Hanya dua kelas empat waktu.
11.20 kelas dah tamat.
Sementara nak menunggu 1.05.
Mengemas bengkel ada amali kerja kayu hari ini.
Sayang melihat lebihan bahan pelajar.
Ada benda yang boleh dimanafaatkan dari bahan lebihan.
Maka hari ini jadilah seperti di dalam gambar diatas.
Walaupun tak cantik dapat menyelesaikan masalah.
Selalunya pelajar yang dikehendaki........

MENGENALPASTI MASALAH UNTUK MENYELESAIKAN
KERJA KURSUS MODUL 4
PMR


MASALAH

" Keronsang saya selalu berselerak di atas meja solek saya.
Keadaan ini selalu menyebabkan suami saya membebel.
Untuk mengelakkan suami saya terus membebel saya pun merekacipta
"jewel box " saya sendiri untuk mengatasi masalah tersebut.

( kalau ada anak-anak nak ambil idea ibu ni boleh juga)

<>
<><>
<><><>
<><><><>
<><><><><>


Maka inilah hasilnya.
Dapatlah menyelesaikan sedikit masalah
keronsang yang sering berselerakan.
Nanti esok boleh cuba lagi membuat
JEWEL BOX
untuk mengatasi sepenuh masalah keronsang yang berselerakan.





IBU GURU MASIH DI SINI................... EN3 INI BOLEH JUGA DIGUNAKAN UNTUK P&P BAGI KELAS-KELAS SETERUSNYA.

10 comments:

nadz said...

Assallamualaikum ibu guru,
kreatif!
boleh di manafaatkan..
comel jewel box tu..yg best keronsangnya cantik2!

pak long said...

salam...
ibu...kita nak oder kabinet dapor boleh ka...?

kak Erna said...

ibuguru..akak beli drawer plastik tu..untuk letak keronsang..

iBu...gUru said...

salam nadz............memenuhi masa yang free kat sekolah setelah boring menghadapi buku2 latihan pelajar

iBu...gUru said...

salam pak long......... cam perli jer paklong.

iBu...gUru said...

salam kak erna..........nanti saya buat lagi......... bila kita jumpa nanti boleh diberi sebagai buah tangan.......... beli kat supermarket lagi cantik kak.........

Kunang-Kunang said...

Salam Ibu Guru

Kreatifnya.

Akak selalu simpan keronsang kecik atau besar kalau ada kotak-kotak cantik yang kita dapat bila beli benda2 yang diisi dalam kotak yang cantik.

missgee said...

Buk,
kreatif rupanya..
sy pegang tukul pun tak lepas.. :P

iBu...gUru said...

salam kak ani......... kakdang2 boring jugak dok mengadap buku jer. sekali sekala gergaji dan tukul pun dpt menenangkan fikiran

iBu...gUru said...

salam missgee........... sekali sekali pergi la melawat bengkel khb tu..........