Monday, 18 April 2011

JALAN-JALAN KE FELDA



Dapat undangan majlis perkahwinan dari classmate my laling.
En. Azhari dan Pn. Nurfisah ,melangsungkan perkahwinan puteri sulungnya.
Nur 'Adilla dan pasangannya Ahmad Afifi affiq.
Bertempat:
Dataran Klah Homestay
Felda Sg. Klah
Sungkai, Perak

Menujulah kami ke homestay Sg. Klah.
Dah lama tak masuk felda ......
cantik permandangan yang menghijau.


Pintu masuk Dataran Klah.
Ada replika labu sayung

Dewan tempat makan beradab pengantin dan pelamin.
Disinilah berlakunya reunion my laling dengan kawan2nya.
Pelajar-pelajar dari Sek. Izuddin & Sek Raja Perempuan Taayah
IPOH. ( 1975 - 1979)
Maklumlah dah lama tak jumpa panjang le cerita.
Nasib baik ada my bujang.


Inilah Dataran Klah......... Tempat tetamu menjamu selera.



Pelakon Gerak Khas ni pun ada.
Salah seorang classmate my laling sekarang ni pegawai polis kat IPK Penang.


Hajat nak kesini tak kesampai ..................
Menuju ke Slim River pula 20km dari Felda Sg. Klah.



Inilah tujuan nak ke Slim nak tengok baby baru.
Cucu FIL yang ke 28.
Tahniah buat SIL
Madhihah namanya.
Baru seminggu usianya.
Comel macam Kakaknya Mysarah.


IBU GURU MASIH DI SINI .................. SELAMAT BERCUTI KEPADA WARGA PERAK. BUKAN WARGA PERAK PUN TUMPANG CUTI JUGAK.......................






16 comments:

Insan Marhaen said...

slim river adalah tanah tumpahnya darah IM..he..he..

Ariff Budiman said...

cantik tempatnya

MulutPayau said...

MP pun anak FELDA jugak....mmng Mp bngga jadi anak FELDA walaupun jarang2 brada di rumah..

missgee said...

Buk,
Seronok arr jalan2..
Makan nasi minyak then nengok baby
yang kiut.. Wahh!! mesti best :)

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah..
ayu anak peneroka..dan berkawin dengan anak peneroka..
memang rasa bangga duduk di FELDA..

PS: terima kasih yer ibu guru kerana follow blog ayu..ayu minta izin boh blog ibuguru ke dalam bloglist ayu yer...

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum IbuGuru,

Seronok yer dapat jalan-jalan.

sal said...

dlm usia kita ni..
pergi kenduri pengantin ..sesuatu perkara yg penting yee..

selamat berjalan2..

zue said...

assalamualaikum ibu guru,
semoga sihat hendaknya.
mana2 jln ke felda di m'sia ni mmg mcm itu..lurus dan naik bukit turun bukit je...:)

iBu...gUru said...

IM.......... tiap hari minum slim tea.. nak slim konon....

iBu...gUru said...

En. Ariff .... suka melawat felda sebab pemandangan dan rumah2 yg cantik

iBu...gUru said...

MP ......... mesti bangga jadi anak feldakan. walupun jarang berada di felda, raya mesti balik kan......

iBu...gUru said...

missgee........ bila nak makan nasik minyak....... pastu nak ziarah baby plak.....

iBu...gUru said...

Ayu ........ apa khabar ? mesti bangga jadi anak feldakan....thanx ayu follow ibu...bloglist ayu ? no problem ....silakan

iBu...gUru said...

w. salam kak ani ......... harap2 kak semakin sihat. memang la hepy kalau jalan2 dan ziarah saudara. terutama kat kpg2.......

iBu...gUru said...

sal....... ibu mmg suka pergi kenduri kawin ........ nanti akan sampai giliran kawan & sedara dtg rmah kita plak........

iBu...gUru said...

w.salam zue ...... cantik kan pemandangannya. felda sg klah ni tak jauh dari jalan raya ...... tapi kalau ke jengka boleh tahan juga jauhnya....