Friday, 4 December 2009

HARI BAHAGIA FENDI..


Fendi adalah sepupu ibu guru disebelah bapa ibu guru. Kedua-dua ibubapanya iaitu bapa dan ibu saudara telah lama meninggal dunia. Pada 17hb Oktober 2009 adalah hari bahagianya. Majlis perkahwinan diadakan di rumah pak ngah Husin. Walaupun dia mempunyai beberapa orang abang dan kakak yang berlainan ibu, menawarkan untuk mengadakan majlis di rumah mereka tapi Fendi lebih suka diada di kampung. Disitu dia dilahir dan dibesarkan bersama kedua ibubapanya dan teman-teman sepermainan yang terdiri daripada sepupu dan jiran-jiran. Mungkin dia rasa kedua arwah ibubapanya meraikan bersama. Ramai yang membantu dari segi kewangan dan tenaga menyediakan juadah dan lain-lain keperluan. Begitu meriah, ramai saudara mara, jiran-jiran dan rakan-rakan yang hadir. Ibu guru dan sepupu-sepupu yang lain turut hadir beberapa hari sebelum majlis berlangsung menyediakan apa-apa yang perlu seperti kueh muih dan bunga telur.

IBU GURU MASIH DI SINI SEHARIAN.............. TERKENANG ALLAHYARHAM TUAN HAJI HASSAN BIN MAT NOOR ..... YANG TELAH KEMBALI KERAHMATULLAH 15 TAHUN YANG LALU. AL FATIHAH..............

1 comment:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.