Saturday, 3 April 2010

SUPPER KAT RESTORAN MAMAK


Jam dah pukul 1.00 pagi mata masih lagi tak mengantuk. Nak tengok TV pun, begitu banyak chanel satu pun tak dak berkenan. Rasa lapar pulak. Baru teringat, patutla lapar........ makan pukul 11 pagi tadi jer kat sekolah. Makan siap2 en.suami tak balik tengahari ada urusan opis dia kat Ipoh. Dalam dok pk2 tu en.suami pun cakap dia lapar. Ok......... tak perlu cari makan jauh2, restoran mamak kat Taman Pekaka pun jadilah.


Dua tiga langkah dari rumah sampailah restoran ni. Sebenarnya ada
dua restoran mamak kat taman ni. Ibu pilih yang tepi jalan utama boleh tengok
mat2 rempit starting race kat trafic light depan tu



Walaupun dah pagi masih ramai lagi pelanggan, ini yang didalam
meja2 kat tepi jalan pun penuh juga. Tengok tu budak tu pun tak mengantuk
lagi.

Student2 USM memang ramai kat sini masing2 dengan note book masing2.
Malam bagai siang. Si Bujang pun kalau pulang bercuti di sini tempat lepak
bersama2 kawan2 sekolah dulu. Tambah kalau ada bola.


Bila lapar semuanya sedap. Ibu order roti tissue dengan kopi o.
Sedap nyer.......lama tak supper kat restoran mamak ni


Nah........... en. suami order mee sup tengah2 malam digandingkan
dengan Ali Cefe


Dah kenyang sempat gak tengok mat2 rempit merempit. Memang bukan kaki lepak, tak boleh nak duduk lama2 kat situ. Dua tiga langkah sampai lah ke rumah No 54.


IBU GURU MASIH DI SINI.......................................... PROGRAM DIET TAK PERNAH MENJADI......................

8 comments:

pak long said...

salam buat ibu guru...
fuhh....lama tak pekena roti tisu..pekena roti tisu letak perasa strawbery...lagi best..

Erna said...

ibu guru..nampak sedap roti tisu tu..tapi akak ni tak pernah supper..malam tak rajin nak keluar..kalau lapar pun apa yang ada kat rumah je..

TUKANG KATA said...

wah,teringat 1st time makan roti tissue,terkejut saya..

awat tinggi sgt..HAHA

iBu...gUru said...

salam pak long,
tanya dah tapi perasa stobei x dak, apa yg ada je lah............lapaq

iBu...gUru said...

salam erna,
ibu pun jarang....kalau si bujang bercuti rajin jgak. itu pun kalau cuti jer

iBu...gUru said...

salam tukang kata,
nampak dak budak kecik dlm pic en3 ni dia pun terkejut ........2x kali dia dtg kat meja

maiyah said...

tak penah mkn le roti tisu tuh, ni yg nak try test tgk heheh

iBu...gUru said...

salam maiyah
kalau mai utara leh la ibu belanja roti tisu ngan paper tose