Sunday, 28 February 2010

BAYAR CUKAI HARI TERAKHIR.............

Hari ini adalah hari terakhir untuk pembayaran cukai pintu.
Lepas solat asar keluar menuju ke bandar Perda BM
Disebabkan hari terakhir pembayaran mesti dibuat di ibu pejabat
MPSP di bandar Perda.
Dah tanya kawan yang bekerja di pejabat MPSP katanya jangan datang waktu
pagi kerana ramai pembayar-pembayar cukai yang mengambil kesempatan
membayar pada hari terakhir.


Ini adalah pintu masuk utama kaunter pembayaran, ada dua
orang penguat kuasa MPSP yang berkawal di sini


Memang betul selepas pukul 5.00 kaunter pembayaran lengang
tak perlu beratur dan tak perlu ambil no giliran.
Mana-mana kaunter, yang tidak ada orang pembayaran boleh dibuat.
Tak sampai 5 minit beres.


En. suami ambil kesempatan untuk posing dekat depan pintu
masuk kaunter
Apa yang dipandang entah le......jauh nampak


Rasa lapar pergi kat Pelita Nasi Kandar Auto City Juru
pekena apa-apa yang mengenyangkan


En. suami pekena nasi kandaq kari bawal
Air biasa ........air suam je


Ibu guru makan ini jer.......mee goreng mamak
boleh la tahan.
Air sama ngan en. suami


Lepas makan hampir nak masuk maghrib en.suami ajak
solat kat masjid Seberang Jaya. Cantik cadangan tu boleh ajak
singgah Carefour. Tengok apa-apa yang patut



Setelah siap shopping barang-barang dapur dapat juga bodek-bodek
en. suami ....... moodnya ok nampak................
dapat le kasut ni


Tak kan kasut je. Bodek lagi dapat le T-shirt muslimah ni.
Terima kasih daun keladi,
Bulan depan boleh beli lagi


IBU GURU MASIH DI SINI................... FOKUS ESOK SEKOLAH......... JUMPA LAGI
ANAK-ANAK DIDIK YANG SAMA

14 comments:

pak long said...

salam buat ibuguru...
biaq bayaq cukai..jangan bayaq saman...amboi sedapnya makan kat pelita....kat tepen pun ada pelita dah lani...

maiyah said...

sedap mee tu.. mesti tak sah kalo beli x complete kan

TUKANG KATA said...

wah...bukan setakat kasut,baju pun dapat ye..HAHA..

sweet couple lorr..

abu muaz said...

salam. pandai tengok mood ya.

Erna said...

Ibu guru..suami akak tu..dapat je..tak tunggu lagi,terus pi bayar..tak ramai orang pun..akak pun minat baju muslimah tu..dah mengumpul 5 warna da..tapi kuning tak de...

Cikgu Lin said...

restoran pelita hari itu ke?...Cek tak taulah en. suami dah bayar belum cukai tu...bnyk pintu nak kena bayar tu.

iBu...gUru said...

salam pak long
saman pun ada x byaq lagi...
hati2 kat sg.bogak, en.suami
kerja kat bg.serai,p kna balik
pun kna

iBu...gUru said...

salam maiyah
kna ngan selera ok la

iBu...gUru said...

salam tukang kata
minta jangan x minta....

iBu...gUru said...

salam abu muaz
dah lama jadi roomate.... faham dah

iBu...gUru said...

salam erna
takziah........ tu pun ptg baru ingat . rumah yg kita sewa kadang2 lupa. saya pun suka buat koleksi t-shirt muslimah tu. bukan apa rasa sopan sikit dpan bebudak bila buat aktiviti koko kat sek

iBu...gUru said...

salam linda
pelita tu la. bila rasa nak mkn nasi kandaq p la situ. lain negeri lain due date kot. kami yg kat parit buntaq due date 31/1.yg kat penang 28/2.. tu en suami punya keja

Husin Husaini said...

Salam ibu,,
xprnah makan nasi kandaq..mcmanalah rasanya ekk..nmpaknya kena pi sana barulah dpt merasa...hehe..,

bestnya ibu.msti suami syg kan..klu x,x kan dpt dua2...hehe

iBu...gUru said...

salam cikgu
mai la penang pekena nsik kandaq.
sap x sayang bini ooooi