Monday, 8 March 2010

HARI MINGGU ..................

Ahad semalam temankan en.suami servis kereta.
Rasa malas nak pergi mesti lamanya buang masa dalam ruang menunggu tu.
Tapi kesian juga kat dia, ikut jugak lah.
Kalau kat rumah boring gak ... sendirian. Kalau ikut ada juga teman
nak sembang-sembang.
Nak siapkan tempahan jahitan.......nantilah petang nanti.


Pergi kat pusat servis Prai. Kat kaunter .......... x mau berniaga ke
tak ada orang pun. Sampai 10 pagi, baru buka staff pun baru nak ambil tempat.
En.suami berurusan. En.. timing belt kena tukar.... dah 60 lebih ni....
Dengar aja tu........... ahhh............... alamt lama la kat situ


Dah ada beberapa kereta menunggu............. ingat kan kita yang dulu,
ada lagi yang awal. Ikut turn .................
Sejam berlalu dah terasa keboringannya
Rasa menyesal pula mengikut............
Kalau kat rumah boleh gak menjahit



Nasib baik ada ini.................


En. suami mula dah........... kejap air panas, kejap air sejuk
kejap milo, kejap white coffee.
Kereta bila nak siap.......


Sedaap nyer.................. hilang gak dahaga



Sempat tengok dua movie............... selesai dua-dua movie tu
kereta tak siap lagi


Metro......... Star............. sampai iklan pun dah abih baca.
boring..............boring.......
En.suami rilex jer.....



Dah pukul 12.................. kejap bangun ,kejap duduk
snap sana, snap sini
sampai en. suami pun pandang2 jer.
Semua orang kat situ dah sembang -sembang dah.
Salesman kat ruang pameran, cleaner, jaga , pomen, kerani....
tak ada modal dah nak sembang.....
boring nya


1.25 ptg baru lah selesai. En. suami berurusan di kaunter.
Malas nak tanya berapa bayarannya.......
Dah tahu jawapannya
Dah bayar dah...
Lepas tu drive2 cari makan.
Ke Kepala Batas makan nasi & ikan bakar
Lapar sangat sampai lupa nak snap ikan terubuk bakar tu



IBU GURU MASIH DI SINI........................SENTIASA MENEMANI SUAMI DALAM KEDAAN SUSAH ATAU SENANG

7 comments:

TUKANG KATA said...

penantian yang membahagiakan..
;)

pak long said...

salam buat ibuguru...
fuhhh memang klas keter ibuguru....brand baik punyer...rega ribu-riban tu

fzi said...

Salam ibuguru...
Akak dulu rajin gak ngikut pegi servis keta... tapi... dalam duk menunggu tu, memang timbul rasa nyesallll ikut... boring, penat, panas..sume ada... hehe

Erna said...

ibu guru..memang tak pernah akak ikut pi servis kete..kalau nak pun nanti..e.abang akak kata..tak payah..lam nanti tu...dah tau dah dia nanti akak akan boring...

maiyah said...

penat gak menunggu ni

Cikgu Lin said...

Tu..dio...sampai lupa nak snap gambar ikan bakaq...lapaqnya. Saya selalu pergi servis kereta sendiri sbb en. suami selalu busy...kereta dia driver dia yang servis.....

Insan Marhaen said...

Tu la... bawak laptop lain kali. Tulis novel...