Wednesday, 24 March 2010

TASOH LAKE


Tasoh Lake
Jalan Kaki Bukit Perlis



Lanai Besar gerbang ke lobi Tasoh Lake Resort & Retreat


Singgah kat sini ambil brochure tengok2 apa yang ditawarkan
kat resort ni. Sama ja dengan resort2 lain.


Kawasan lobi

Mana2 mana pergi tempat cam ni mesti singgah dan mesti selesa

Ok juga standard room ini. Survey resort yang ada area2 sini.
Penting masa konvo UUM nanti. Dari pengalaman beberapa tahun lalu
masa adik ibu konvo UUM penginapan sekitar Alor Setar & Kangar full house.
Ibu tak ingat nama resort yang ibu & family bermalam rasanya tak jauh
dari UUM tapi ..... macam teka-teki masa ibu budak2 dulu.
Naik bukit turun bukit jumpa kampung. Naik bukit turun bukit jumpa
ladang getah. Naik bukit turun bukit jumpa sungai. Naik bukit turun
bukit barulah jumpa resort tu.......
En.suami dan sibujang bertolak dari rumah untuk ke UUM sebelum subuh nak singgah
R&R Gurun untuk solat subuh tapi terpaksa solat kat kawasan lapang R&R
kerana suraunya penuh manusia.
Begitulah meriahnya di utara sana masa konvo UUM.
Tahun ini ada lagi adik ibu konvo kat UUM boleh la singgah sini
dan buat family day kat sini
Kalau kat sini tak perlulah bertolak ke UUM sebelum subuh



Kawasan sekitar resort

Bukit dikelilingi tasik.
Indahnya pemandangan nyaman dan tenang


En suami memandang jauh ke tasik.


Atas pemintaan cik gu Lin & cik gu Norma maka ada la satu
pic pemilik blog ini kat Padang Besar




IBU GURU MASIH DI SINI.........................MENDOAKAN SIBUJANG DAPAT MENJAWAB
FINAL EXAM ESOK..........


12 comments:

pak long said...

salam...
nanti nak pi perlis la makan angin...ada dah dalam perancangan...
amboi..cunnya pemilik blog....appy selalu

maiyah said...

aduss.. bila le sy nk sampai huhuu

Insan Marhaen said...

Oooppss.. jangan habaq kat ibu_suri ya.

kk said...

tgk brite td ada pesawat terhempas ms pertunjukkan konvokesyen UUM. betul ke?

Aida Ali said...

Jalan-jalan sambil cuti-cuti Malaysia nampak

iBu...gUru said...

salam pak long
cuti sabtu ahad pun bleh bwk mak long
p padang bsaq bukan jauh..........

iBu...gUru said...

salam maiyah
aduss......... panggilan manja mai bujang. insyaallah satu ari nanti sampai gak

iBu...gUru said...

salam IM
nak habaq gak kat ibu suri...........
sory mlawak jer

iBu...gUru said...

salam kk
betul la tu tapi bukan masa konvo,
sekitar uum

iBu...gUru said...

salam cik aida
saya......... jalan2 pdang bsaq cari koleksi broch....

Cikgu Lin said...

haah memang banyak brooch kat situ...saya pernah pergi dulu. Rasa macam nak pergi lagi tapi nak pergi dgn ibu guru baru best....he..he..

Shieda said...

menarik nyer.....