Thursday, 8 July 2010

CUTI DAN LUPA ........

Bab 1
( Hari cuti )



Warga Penang bercuti pada hari Rabu semalam.
Jadi untuk memenuhi hari cuti ini, adik-adik dan my Bujang
ajak pergi main bowling kat Megamall Prai.
Janji jumpa kat sana .
E. Suami tak pergi........Perak tak cuti.
Pergi dengan my Bujang je lah

Sampai sini pak cik dan pak su my Bujang belum sampai.
Tunggu dalam 30 minit baru paksu and family baru sampai.
Dan 10 minit kemudian pakcik and family my pun sampai.


Bakal mewakili Penang............ ibu My Bujang
ada juga masuk longkang



My Bujang bergaya habis.......
adakala masuk longkang kazen2 perli.....
" Bang Dus gaya jer lebih "

Aina anak pakcik my Bujang pun tak mau kalah


Sicilik....... ini la kerjanya
Nadia anak paksu my Bujang


Maksu dan Aina menunggu giliran

Inilah johan bowling petang Rabu
Pak su My Bujang


Makcik my Bujang jadi pemerhati jer.....



Alif dan Nadia


Bab 2
( Hari Khamis)


Lupa tahap gaban............ akibat layan world cup
Germany vs Spain

1) Pakai selipar kesekolah
(masuk ke kereta dengan berselipar)

2) Tertinggal IC & lesen memandu
(sebab tukar handbag)

3) Tak pakai name-tag

4) Silap jadual waktu kat sekolah ...lupa masa
(nasib belum marah budak2 tu)

5) Tertinggal kunci bengkel

6) Handphone pun tertinggal

IBU GURU MASIH DI SINI ............................... JARANG TERLUPA, BILA SESEKALI LUPA MACAM-MACAM PULAK.................. MACAM TU LAH BILA USIA SEMAKIN SENJA ............

4 comments:

Insan Marhaen said...

tapi rabu ofis IM tak cuti. hari ni baru cuti.

IM dah lama tak main boling err.. baling.

Pada IM, sukan boling adalah cara terbaik merapatkan ukhwah sesama keluarga dan rakan. boleh amal selalu.

kak Erna said...

ibu guru..banayk betul lupa kan..sebab rabu cuti kot...takpe sesekali lupa..asalkan tak lupa hari khamis tu tak cuti..da le kan...
memang best kan dapat pi main bowling..akak pun selalu pi ngan anak2..tapi jadi pemerhati je...

iBu...gUru said...

salam IM
kalau main baling boleh la join ....kalau futsal jadi pengadil jer lah

iBu...gUru said...

salam kak erna
jadi camtu sebab terlewat bangun la tu.... cuba kak ....... baling2 jer tak kena pin masuk longkang ...itu jer